so logo new

logoSi

  Новини

  Столична община ще подкрепи на кампанията „Да изчистим България заедно“


  Столична община чрез Столичен инспекторат оказва логистична подкрепа на кампания на една от националните телевизии „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе на 17 септември 2022г.
  За София, доброволци ще се насочват на няколко пункта като входа Ловен парк / пункт от страната на бул. Симеоновско шосе/, за район „Панчарево“  до болница по рехабилитация , м. Камбаните – парка, площад "Драгалевци" /до чешмата/, Южен парк- от страната на ул. Нишава“, до езерото на кв. Челопочене до ул. „Челопешко шосе“. В останалите райони, инспектори  имат готовност да оказват съдействие на доброволци, които ще се включат в  почистването на  обществени места.
  Тази година акцентът е : „Разделното събиране на отпадъците“. Всеки отпадък по вид ще се събира в различен чувал, а не смесено.
  • Информация за това как да събираме при почистването и къде да оставим чувалите ще бъде дадена от инспекторите на откритите пунктове. viber image 2022 09 16 10 04 44 775
  • Ще се раздават ръкавици и чували, различни по цвят според рециклируемия отпадък.
  • Инспекторите ще създадат организация да се предадат събраните количества по съответния ред за тяхнато последващо оползотваряване.