so logo new

logoSi

  Новини

  Столична община подкрепя кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group


  Столична община viber image 2023 09 14 16 46 30 461 ще окаже подкрепа в доброволческа инициатива, която ще се проведе на 16 септември- събота в навечерието на празника на София!
  11-тото издание на кампанията отново ще обедини гражданите, институциите и бизнеса в кауза за по-чиста околна среда. За втора поредна година Столична община поставя предизвикателството пред участниците да събират разделно отпадъците, а тази година дава възможността да се засадят трайни дървесни видове в междублокови пространства.
  На заявените места за столицата, които са публикувани на сайта на кампанията, на територията на столицата има координатори от инспектори и партньори, които ще дават указания на участниците за правилното събиране на отпадъците, както и чували и ръкавици.
  В случай, че все още има желаещи да откликнат, могат да се обърнат към всеки един районен инспекторат, където ще бъдат осигурени чували за различните видове отпадъци.
  Доброволческата инициатива има за цел да почисти и облагороди споделени пространства, обществено значими места и терени в паркове и градинки.