so logo new

logoSi

  Новини

  Проверка за готовността за зимното поддържане на столицата


  Почистването на Столична община се извършва от 7 фирми – оператори, в това число и Природен парк „Витоша“. На проверката днес в една от базите на фирмите бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-кметът по екология Десислава Билева и директорът на Столичен инспекторат Ивайло Иванов.
  По възлагане на кмета на София Йорданка Фандъкова са извършени проверки на всички фирми за наличната техника и реагенти за зимно почистване на територията на Столична община. Осигурена е необходимата изискуема техника, както за урбанизираната част на града, както и за ПП “Витоша“, СОП и част от Републиканската пътна мрежа, общият брой е  350, както са налични необходимите количества реагенти.
  При снеговалеж първостепенната ни задача е да не се допусне блокиране на движението в града. Приоритетно се почистват улиците, по които се движи градският транспорт, и големите квартални улици. С цел по-бърза реакция на 55 точки в града ще бъдат изнесени при прогноза за снеговалеж снегопочистващи машини, каза директорът на Столичен инспекторат Ивайло Иванов.
  Подходите към подлези и метростанции, към спирки на градския транспорт трябва да бъдат почистени сутрин до 7:30 ч. Като за неизпълнение, санкцията е 2000 лв.2022 11 18 зимно почистване 12022 11 18 зимно почистване 3