so logo new

logoSi

    Новини

    Днес при контрола в „Слатина“: две строителни фирми с актове за замърсяване на общински площи


    Инспекторите съставиха актове на строителни фирми за допуснато замърсяване със пясък и отпадъци на ул. „Симеонов век“ 21 в кв. Гео Милев и на ул. „Христо Максимов“ за в район „Слатина“. Още веднага са предприети действия по почистване на замърсените места.
    От началото на месеца до сега, от проверените 306 броя строителни обекти за установени нарушения са съставени 49 броя актове, като най-честите са за извършване на ремонтни дейности и заемане на общинска площ, замърсяване на уличните платна от камиони с непочистена ходова част, разпиляване на строителни отпадъци и материяли на тротоари и извън строителната площадка, запрашване  от дейности без да се използва оросяване и др. Над 30 проверки за същия период са направени на автосервизи, пунктове за смяна гуми и по сигнали за нерегламентирано горене и други нарушения. В частните имоти инспекторите работя в екип с полицията и районната администрация при осигурен достъп до жилищата. Съставени са 2 акта. Проверките са  в районите: „Красна поляна“, „Слатина“, „Сердика“, „Лозенец“, „Триадица“, „Връбница“ и „Красно село“.
    Инспекциите viber image 2023 11 20 12 07 17 201viber image 2023 11 20 12 58 54 259 са част от ежедневния контрол и имат за цел да предотвратяват замърсяване на околната среда.