Над 30 глоби направиха инспектори през уикенда в София

stolica.bg

28.01.2019 г.
Столичен инспекторат извърши проверка на дейностите по осъщественото зимно пътно поддържане на природен парк Витоша. Проверката се състоя на 26 и 27 януари. Дежурни инспектори извършиха контрол по снегопочистването на спирки, тротоари, улици, подлези и прилежащи площи на обекти.
Отговорни за поледицата по тротоарите пред жилищните сгради са живеещите в тях, както и търговците за прилежащите площи към обекта им. През уикенда бяха съставени 25 глоби и 45 предписания в районите "Младост" и "Овча купел", съобщиха от Столичен инспекторат.
Още нарушения са констатирани и в район "Средец" за неправилно изхвърляне на битов отпадък в контейнери за смесен такъв. Заедно с Общинска полиция са проверени районите "Слатина" и "Красно село". За паркиране в зелени площи и тротоари във всички райони инспектиращите са напрашили 3 глоби на място и общо 137 констативни протокола.
На 25, 26 и 27 са проверени строителни площадки и обекти, като се е следяло за непочистване на гумите и ходовата част на камионите излизащи от обектите, както и за регламентиран маршрут и място за разтоварване на земните маси. Инспекторите са направили и 2 акта и 26 констативни протокола при проверка на търговци на открито.
Основни проверки са извършени в районите и на територията на битака и други пазари. Има и съставен акт от миналата седмица за горене на отпадъци на открито в район "Красна поляна", съобщават още от Столичен инспекторат.