Само за седмица 530 са глобени за неправилно паркиране в София

Най-много са нарушителите районите "Младост", "Витоша" и Овча купел"

stolica.bg
24.01.2019 г.
530 констативни протокола са направили служителите на Столичен инспекторат за паркиране на непозволени места при проверки във всички райони на София. Санкциите са само за една седмица от 14 до 20 януари 2019 г., съобщават от контролиращото звено на Столична община.
Най-много нередности са установени в районите "Младост", "Витоша" и Овча купел". За паркиране върху тротоари, зелени площи и детски площадки са съставени 59 акта. 122 са фишовете за глоба от 50 лв. Оказа се, че за инспекторите няма почивни дни. През изминалия уикенд са хванали 197 нарушители, от тях има 9 акта и 5 фиша.
Анализът от проверките на Столичния инспекторат показва, че броят на шофьорите, които паркират в детски площадки и градинки намалява. За да се предотврати спирането на неразрешените места, входовете на 90 градинки, площадки и междублокови пространства са преградени с кашпи.
Те спират навлизането на автомобили в тези територии, което е опасност за живота и здравето на ползващите съоръженията, коментират от Инспектората.