Прамахват незаконни фирмени табели по „Граф Игнатиев“

stolica.bg

21.09.2018 г.
От 11 проверени фирмени табели на ул. Граф Игнатиев само за една има одобрение и разрешение от общината. В момента от Столичния инспекторат се правят проверки на всички рекламни и фирмени надписи, които са поставени на партерните етажи на сградите по „Графа“, научи Столица.bg.
Инспекцията ще продължи и през следващите две седмици, за да се проверят всички по улицата. Тези, които нямат разрешение ще бъдат премахвани. От „Граф Игнатиев“, който в момента се ремонтира и обновява ще бъдат свалени и всички кабели, висящи между сградите. Сигналът ще бъде изпратен по компетентност на ДНСК, в чиито правомощия е премахването.
По „Граф Игнатиев“ най-ужасно е положението с колоните на бившия магазин „Валентина“. Стълбовете са издраскани с графити, с всевъзможни глупости и облепени, по няколко пласта, с плакати и обяви. До приключването на ремонта те трябва да са изчистени и излъскани. Общината вече е започнала да преобразява и изоставени търговски обекти по централната софийска улица.
След почистването им се поставя снимка на национален герой. Мръсна и неугледна витрина е изчистена и е поставена огромна снимка на Георги Сава Раковски. До дни ще има обновена витрина и на ул. „Цар Иван Шишман“. Всичко се съгласува с районните общински администрации, за да има информация за собствениците, които не поддържат фасадите и витрините си.