Пунктове за предаване на стари гуми ще открие Столичната община в "Младост"

dnevnik

14.12.2017 г.
Изнесени пунктове за предаване на стари гуми ще открие Столичната община на 5 места в район "Младост". Инициативата ще се проведе на 16 и 17 декември. Тя има за цел да ограничи възможностите за горенето на гуми за отопление, при което се отделят вредни емисии във въздуха.
От пресцентъра на общината посочват, че кампанията се е провела миналата седмица в район "Овча купел", когато граждани са предали 960 гуми.
"Младост и "Овча купел" са два от районите в София, в които въздухът е силно замърсен, като нивата на фини прахови частици често са няколко пъти над нормата.
Пунктовете за предаване на гуми в "Младост" ще работят от 9 до 15 часа, като ще има отделен мобилен пункт за "Младост" 2 и "Горубляне", който ще работи по заявка. Останалите 5 пункта в района ще бъдат на адресите: ул. "Проф. Александър Танев", срещу последната спирка на автобуси № 213, 76; на кръстовището между улици "Жечо Гюмюшев" и "Инж. Георги Белов"; до дърводелския цех на улица "Митрополит Серафим Сливенски"; на кръстовището между улици "Проф. Марко Семов" и "Андрей Сахаров". Пунк ще има и в "Горубляне" на улица "Цветна градина".