Над 200 снегорина ще чистят София през зимата

dir bg

18.10.2017 г.
И тази година общината заделя 20 милиона лева за зимното почистване на града и част от републиканската мрежа. Столичната община започна проверка за готовността на снегопочистващите фирми.
Проверява се наличната им техника и дали разполагат с налична сместа, с която ще се предотвратява заледяването на столичните булеварди.
"Предвижда се по договори да работят при зимно поддържане 11 фирми, в това число по републиканските и общински пътища. Тези фирми са съсредоточени на различни места, като на 70 точки в София ще стоят машини, снегорини, както всяка година, които да са готови да започнат своята работа, без да губят време", каза директорът на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева пред БНТ.
Общо над 200 машини ще работят на територията на Столичната община при нормална зимна обстановка. При усложнена такава фирмите имат готовност да вкарат поне по още 100 машини допълнително, за да могат да се справят с по-тежка зима, уточни Георгиева.
И тази година общината ще санкционира фирмите, които не си вършат качествено работата, а средствата ще се пренасочват към бюджета за лятното почистване през 2018 г.