7 рекламни елементи тип "билборд" бяха премахнати доброволно от собствениците им след направени проверки от Столичен инспекторат и връчени предписания по- рано през седмицата. Билбордовете се оказали без необходимите разрешения за поставяне и през уикенда бяха демонтирани от булевардите "Симеоновско шосе", "Г.М.Димитров", "Н.Вапцаров", "П.Яворов", "8 декември", "П. Дертлиев" и "Дж. Неру". Рекламна мрежа поставена на сграда на бул. "Васил Левски" 71 също бе свалена доброволно, след като се оказа, че кмета на район "Средец" не е издал необходимото разрешение за присъствието и на мястото. На рекламната агенция, която е ползвател на елемента предстои да бъде връчен акт за административно нарушение. 
След направени предварителни огледи на територията на район "Красно село" и направена организация в рамките на кампанията Пролетно почистване- 2019 бяха демонтирани и 19 фирмено - указателни табели в лошо техническо състояние и опасни за преминаващи под тях пешеходци и автомобили от стълбовете на уличното осветление.
От началото на годината след направени проверки от Столичен инспекторат броя на доброволно демонтираните рекламни елементи достигна 100.ivpapiivpapi1