В район "Младост" в пространството до Бизнес парк инспектори и служители на Общинска полиция извършиха масирани проверки за неправилно паркиране. Общо от 13 и 15 март резултатът показа 92 броя съставени констативни протоколи и 18 глоби наложени с фиш в размер на 50.00 лв. 

Инспекторите в район "Илинден" също извършиха засилени проверки на място в района, за  което често получават сигнали занеправилно паркирани автомобили върху тротоар или в зелени площи. Мястото е ул. "Искрец"  в близаст до бул. "Вардар" и пространството от  бл. 129 до бл. 134. Проверките доведоха до 23 броя нарушители, на които са съставени констативни протоколи и 3 фиша.

За да се предотврати неправилното паркиране на това място предстои да се организира поставянето на кашпи, които да спират нарушителите.

Столичен инспекторат напомня още  на водачите на моторни превозни средства, ча на основание чл.28 , ал.1 т.7 от Наредбата за организация на движението на територията на Столична община е забранено паркирането на територията на детски градини и училища.

15g