Столични инспектори и Общинска полиция съставиха акт на собственик на куче, което е нападнало и разкъсало част от дрехата на преминаваща жена ул. "Аксаков" и "6-ти септември". Кучето е било на повод по време на разходката. При проверката са предоставени редовни ветеринаромедицински документи и регистрация и въпреки това, стопанинът е допуснал този инцидент.  Инспекторите са съставили акт на притежателя на кучето на основание чл.172, т. 2 от Закона за ветеринаромедицинската дейност. Това е станало след 18 .00 ч на 4 февруари.

Столични инспектори и служители на ОП "Екоравновесие"  днес на 5 февруари са заловили опасно безстопанствено куче, обгрижвано от жителите на с. Доброславци. След направен преглед кучето ще бъде настанено в общински приют.

За 2018 г. Столичен инспекторат е извършил 2229 броя проверки на собственици на домашни любимци.  Издадени са  1710 броя предписания за спазване на ветеринаромедиценската дейност на територията на столицата. Установени са 131 броя нарушители, които са санкционирани с глоби на място и актове. Най- честите нарушения, които се констатират в проверките са водене без повод на кучуто, липса на поставен микрочип и непочиствене след домашните любимци.