Стартира Еко -Рали България 2018 под мотото :"По  пътя на минералната вода". Шестото ЕКО-Рали БЪЛГАРИЯ за Електрически автомобили и автомобили с Нова енергия от 27 юли до 29 юли 2018 г., със старт от София. Участниците ще преминат определен маршрут от София до  Вършец с определена пътна карта и условия за определена скорост. 

eco ralieco rali1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Еко-Рали България 2018 е шести кръг от FIA E-Rally Regularity cup.

Целта на провеждането на ЕКО ралито е да насърчава новите технологии, използвани от автомобилната промишленост, за съхраняване, пестене на енергия и изхвърляне на възможно най-малко количество замърсители на въздуха и въглероден диоксид (СО2) от автомобилите. Също така се насърчават водачите на моторни превозни средства да променят своите агресивни навици при управление на автомобила, като отдават приоритет на опазването на околната среда и устойчивостта на транспортния сектор чрез използване на алтернативни горива и електрическа енергия като източник за задвижване на техните автомобили.
В Еко Рали-България 2018 има два главни и отличителни елемента за състезания, за които се прави класиране и въз основа на които се разпределят точки. От всички лица, участващи в състезанието, се изисква да демонстрират сериозната си загриженост за опазване на околната среда, като избягват действия, които по някакъв начин биха нарушили или замърсили околната среда или предизвикали ненужни шумове.

В ралито ще вземат участие два екипажа на Столичен инспекторат към Столична община с  добре познатите електромобили Nissan Leaf и Renault Zoe. Столичен инспекторат участва за трети пореден път в подобно рали.