ЩЕ СЕ СЪБИРАТ СТАРИ ГУМИ В РАЙОН „МЛАДОСТ“

gumiСтолична община, чрез Столичен инспекторат и районна администрация „Младост“ за втора поредна седмица продължават събирането на стари гуми от домакинствата. Целта на инициативата е да се намали възможността този вид отпадък да се изхвърля безразборно и да не се замърсява околната среда.
На 16 и 17 декември /събота и неделя/ от 09.00ч до 15.00ч. жителите на район „Младост“ ще имат възможност да се освободят от старите си гуми. За целта се откриват стационарни пунктове и мобилен пункт.
 Адреси на пет временни стационарни пункта:
- кв. „Горубляне“ – ул. „Цветна градина“ до Стадиона;
- ж.к. „Младост 4“, ул. „проф. Александър Танев“, терен срещу колелото на автобуси с № 213, 76;
- ж.к. „Младост 3“, ул. Жечо Гюмюшев“, терен преди пресечката с ул. „инж. Георги Белов“;
- ж.к. „Младост 1“, ул. „митрополит Серафим Сливенски“ на терен до дърводелски цех;
- ж.к. „Младост 1“, ул. „проф. Марко Семов“ и ул. „Андрей Сахаров“;

 Мобилен пункт за заявка
За кв. „Горубляне“ и ж.к. „Младост 2“ има мобилен пункт, като на телефон: 0882- 271- 215 може да подадете информация за точния адрес, от които трябва да се вземат гумите.

От проведената инициатива в район „Овча купел“ през изминалата седмица бяха събрани 960 бр. гуми предадени от гражданите, а общо до края на седмицата 2120 броя.
Напомняме, че търговските обекти / автосервизи и пунктове за смяна на излезли от употреба гуми/ са задължени да имат сключен договор с лицензирана фирма, на която да предават събраните гуми. Всеки обект, който нарушава разпоредбите на законодателството подлежи на санкция в размер от 1400 до 4000лв.