peСлед почистване на фасадата на сградата от схвастики и нецензурни надписи на ул. "Г.С. Раковски" и ул. "Московска" тя възвърна предишния си облик. Боята е изработена от "Лакпром" с. Световрачане, така че да съвпадне с оригиналния  цвят на сградата. Инициативата и организацията по почистване и пребоядисване е съвместно дело на Столичен инспекторат и етажната собственост. Входната врата е обновена съсp1 символичните цветове.

При извършен контрол мобилната група на Столичен инспекторат на 9 ноември състави два акта на водачи на камиони в  район "Кремиковци" по ул. "Чепинско шосе" за превозване на земни маси без направление и без чергило. На 10 ноември по ул. "Чепинско шосе" пак в район "Кремиковци", водач на камион получи акт за административно нарушение за транспортиране на земни маси без чергило, а днес на 12 ноември в район "Оборище" на бул. "В. Левски" / от ул. Е. Йосиф до паметника на Васил Левски/ бетоновоз е замърсил уличните платна при транспортиране на бетон.  Установен е водачът, който ще бъде санкциониран  с акт.  Платната са почистени от извършителите на замърсяването.

yaniСтоличен инспекторат създаде органицазия за поставяне на кашпи на кръстовището на ул. "Цар Симеон" и бул. "Д. Петков", с което се спря неправилното паркиране на коли и бусове, които създаваха предпоставка за инциденти. Освен това нарушение, мястото се замърсяваше с отпадъци. Така се намери трайно решение на проблема. Кашпите ще бъдат зацветени, а около тях ще се посади трева.

Техническият ръководител на ремонтната фирма, която работи в градинката пред софийския университет получи в два поредни дни актове за административно нарушение за замърсяване на околното пространтво. Столичните инспектори от район "Средец" са извършили проверки на 11 и 12 ноември и в двата дена са установили замърсявне на околното пространствоSU Uni1Su 1 след ремонтни дейности. Пространството и пътното платно е почистено.

Проверките продължават.

Районни кметове на Столична община и група експерти от Столичен инспекторат заедно с директора инж. Веска Георгиева посетиха изложението за зелена и кръгова икономика - Екомондо 2018  в Римини , Италия. Това е  22-рото издание на изложението, което има насоченост в зелени технологии и  решения  за поддържане на градската среда и индустрията. comondo