Столичен инспекторат състави акт за установяване на административно нарушение на юридическото лице - "ЧЕЗ Разпределение "АД за невъзстановена тротоарна настилка след извършване на аварийни ремонтни дейности. Тротоарът, бордюрите и част от пътната настилка на бул. "Васил Левски" и ъгъла с ул. "Стара планина " не са възстановени и възпрепятстват безопасното преминаване на пешеходци и превозни средства. Това е нарушение на Наредбата за изграждане на елементите на техническата инфраструктура и гаранциите по строителство на територията на Столична община./чл.10, ал.5/.CIMG1605

stara reklamaПо инициатива на Столичен инспекторат със съдействието на служители на Дирекция "Аварийно звено и превенция" към Столична община бяха премахнати още 36 броя стари рекламни табели по бул. "Симеоновско шосе".
Табелите бяха поставени върху дървета и електрически стълбове. Част от тях бяха в много лошо техническо състояние. Съоръженията нямат актуален собственик.
Инициативата за демонтиране на стари и опасни реклами продължава и в други райони на София.

111711171По инициатива на Столичен инспекторат и служители на дирекция "Аварийно звено и превенция"  към Столична община се премахнаха 16 броя стари рекламни табели  на булевардите "Цар Борис III" и "Тодор Каблешков".

Тези табели са в лошо техническо състояние, с изтекла за времето си  информация, без актуален собственик и необезопасени, и са поставени на дървета и електрически стълбове.  Инициативата за демонтиране на други такива стари и опасни реклами  ще продължи.

По нареждане на кмета на София инспекторите започват проверки за проводимостта на дъждоприемните шахти във всички райони на територията на столицата. На територията на столицата те са 30 000 броя като средно при необходимост се почистват между 30 - 40 броя. 

По инициатива на инспекторите от район "Лозенец" се поставиха 14 броя кашпи и бяха зацветени в зеленото простронство  на ул. "Драгалевска" № 19. Така се намери трайно решение автомобили да не навлизат и паркират в зелените площи на градинката.IMG 1012IMG 1013