Тази нощ в 03.02 ч. при получен сигнал в Оперативния център на Столичен инспекторат за замърсявене на уличните платна на булевардите "Сливница" и "Данаил Николаев" до моста на ул. "Черковна" от камион без уплътнена каросерия, който е транспортирал строителни материали, инспекторите от мобилната група са извършили незабавна проверка.

Съвместно със служителите на 3 и 5 РУ към СДВР, нарушителя е установен и е полечил акт за административно наказание.

Гражданите могат да подават сигнали при установяване на подобни нередности и нарушения на телефон 02 987 55 55- Оперативен център за неспешни сигнали на Столичен инспекторат.

От 9 до 15 юли при извършените проверки за неправилно паркиране инспекторите съставиха 39 акта за административно нарушение за водачи, които са паркирали върху тротоар, 59 са глобени на място с фиш и са съставин над 200 констативни протокола, за което следва санкция.

За нарушението, че са констатирани водачи, паркирали  в зелените площи ,паркове, градини и детски площадки са направени 28 акта, над 43 са глобени с фиш и 45 автомобила са преместени принудително на специализирани паркинги. Водачите на 55 автомобила са получили констативни протоколи, на които ще им бъде съставна административна санкция.

Проверките за неправилно паркиране продължават.

mladenmladen 1От днес 13 юли до 18 юли поетапно ще се затварят улиците в район "Оборище" от 7.30 до 16.30 ч. за дейност "Миене с автоцистерна с маркуч". Можете да видrте графика тук.

Уведомяваме водачите на моторни превозни средства да не ги паркират по улиците запланувани в графика, за де не пречат на качеството на миенето. Тези, които не са преместени ще бъдат принудително премествани на съседни улици. Информация за новото местонахождение на автомобилите можете да получите на телефон на оперативния център на ЦГМ ЕАД  070013233.

ivo 2Ел.таблата на бул. "Сливница" /близо до пощата / са изчистени от налепени по тях рекламни материали и сега са защитени от посегателство върху тях като са покрити  с  цетовете - бяло, зелено и червено. Инициативата е на Столичен инспекторат.
ivi 1

От днес 11 юли заграждението за зелени отпадъци от частни дворове и градини на ул. "Беловодски път",/старото обръщало на автобус № 63/ е закрито. 

На това място се забранява изхвърлянето на зелени отпадъци като там са поставени кашпи за цветя.TT

 Ограждението се премахна поради нецелесъобразното му използване. От място за събиране на   зелени отпадъци, то се превърна в нерегламентирано "удобство" за граждани и фирми по   озеленяване, които изхвърляха всякакви видове отпадъци - строителни, битови и едрогабаритни.

 Всички живущи в район "Витоша" могат да изхвърлят такива отпадъци в чували и да ги   поставят до контейнерите за битови отпадъци. Те ще се извозват по график от фирмата   обслужваща района. 

 За нарушителите са предвидени санкции като за юридическо лице са от 1400 до 4000 лв, а за   физическо лице от 300 до 1000 лв глоба за изхвърляне на отпадъци на неразрешени за това   места. 

 Столичен инспекторат ще осъществява постоянен  контрол за изпълнение на разпоредбата.