Статут

Продължава

Правомощия и компетенции

Продължава

Структура

Продължава

Нашите офиси


Контакти


 

Адрес

гр. София, ул. Париж №5

 


 

Работно време

09:00 - 17:30, всеки работен ден

 


 

Оперативен център (24/7)

+3592 987 55 55

 


 

Факс

+3592 9377221

 


 

Електронна поща

inspectorat@inspectorat-so.org

 


 

Eco18 300x250 BUL

Ръководствоинж. Веска Георгиева

инж. Веска Георгиева

Директор

инж. Петър Николов

инж. Петър Николов

Зам.Директор

Радослав Лазаров

Радослав Лазаров

Началник отдел "Оперативен център с мобилни групи"

 инж. Методи Йорданов

инж. Методи Йорданов

Началник отдел "АИО"

Васко Христов

Васко Христов

Началник отдел "ОК"

инж. Янислав Чулев

инж. Янислав Чулев

Началник отдел "КТРД"

Новини

13 Фев

Почистена е фасадата на Първа градска болница

Столичен инспекторат организира почистването на фасадата на Първа МБАЛ /на бул. "П. Евтимий" №37/  от графити, с които тя  беше надраскана. Драсканиците и нерегламентираните графити са отстранени по екологичен способ, който не наранява пoчистваната повърхност и не причинява замърсяване на околното пространство.

Продължава...
12 Фев

На 15 февруари мобилния пункт за опасни отпадъци ще бъде в район "Витоша"

Мобилният събирателен пункт за район „Витоша" ще бъде на 15 февруари 2019 (петък), от 8³° до 14³° часа.

Безвъзмездно ще се приемат следните опасни отпадъци, образувани от домакинствата:

Живак и живаксъдържащи уреди (живачни термометри, прекъсвачи и други подобни)
Лакове и бояджийски материали
Домакински препарати и химикали
Мастила и замърсени опаковки
Фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност)

Пунктът ще бъде разположен в кв. Павлово на ул. „Слънце" № 2, пред районна администрация „Витоша".

0700 11 750 е универсалният тел. номер за запитвания и заявки.

Системата за събиране на опасни отпадъци от домакинствата е плод на съвместните усилия на Столична община и БалБок Инженеринг АД. Тя се прилага с успех на територията на София от началото на 2012 г.

Допълнителна информация можете да намерите на интернет страниците на БалБок (www.balbok.com), Столична община (www.sofia.bg/waste) и Столичен инспекторат, както и на страницата на БалБок във Facebook (https://www.facebook.com/pages/BalBok/485845981464869).

Вижте информационната брошура тук.

Продължава...
12 Фев

Проверка за замърсяване от строителство в м. Кръстова вада

При проверка в район "Лозенец" в м. Кръстова вада на новострояща се детска градина инспекторите установиха, че фирмата изпълнител ДЗЗД ПСТ КОТА е допуснала следните нарушения : липса на плътна строителна ограда по периметъра на строежа, както и липса на устройство за измиване на ходовата част на строителната техника.

За допуснатите нарушения ще бъде съставен акт за установяване на административно нарушениет на юридическото лице на фирмата. 

Продължава...
11 Фев

Проверки за неправилно паркиране в кв. Драгалевци и кв. Симеоново

 

 

 

 

 

Инспектори и Общинска полиция извършиха съвместни проверки в район „Витоша“ на улиците „Божур“ в кв. Симеоново, на „Папрат“ и „Нарцис“ в кв. Драгалевци. Съставени са общо 22 броя констативни протоколи за неправилно паркиране върху тротоар и зелени площи и са наложени 3 броя глоби на място с фиш.

Проверките продължават.

Продължава...
10 Фев

По- важното от контрола на инспекторите на 9 и 10 февруари

• И в двата дни инспекторите са извършвали контрол на дейности по почистване на ригулите на пътните платна от наноси и други отпадъци, както и на механизирано метене.
• Продажба на мартеници, балони и играчки в паркове и по тротоари близо спирки на автобуси и метро станции  установиха инспекторите на търговци без разрешитени документи.
От направените 35 проверки са установени 12 броя нарушители, които са получили актове за административно нарушение. Най- много търговци без разрешение са били в Южен парк, около НДК, до автобусни спирки в районите „Подуяне“, „Слатина“ и Люлин“.

Проверките за неправилно паркиране доведоха до 15 броя глобени в район „Слатина“и, 7 броя в „Люлин“, 4 броя в „Илинден“ и 2 броя в „Лозенец“.

• Проверени са и строителни обекти, като са съставени 8 броя констативни протоколи с предписания и 2 акта за установяване на административно нарушение. Нарушенията са замърсяване от непочистена ходова част на камионите излизащи от обекти намиращи се в районите „Връбница“ и „Овча купел“.
• Направени са и проверки в района на депо Враждебна и кариера „Нови силози“ в р-н Искър. Проверките са за камиони, които транспортират земни маси и/или строителни отпадъци без чергила Установени са 5 камиона без покривала, като и на петимата водачи са съставени актове.
• Организирано е извозването на текстил над 100 кг. в район „Красно село“ на ул. „К. Иречек“.
• За двата дена са постъпили 85 броя сигнали в Оперативния център на инспектората,  които са отработени, а  32 броя сигнали са предадени по компетентност на институции.

Продължава...