Статут

Продължава

Правомощия и компетенции

Продължава

Структура

Продължава

Нашите офиси


Контакти


 

Адрес

гр. София, ул. Париж №5

 


 

Работно време

09:00 - 17:30, всеки работен ден

 


 

Оперативен център (24/7)

+3592 987 55 55

 


 

Факс

+3592 9377221

 


 

Електронна поща

inspectorat@inspectorat-so.org

 


 

Eco18 300x250 BUL

Ръководствоинж. Веска Георгиева

инж. Веска Георгиева

Директор

инж. Петър Николов

инж. Петър Николов

Зам.Директор

Радослав Лазаров

Радослав Лазаров

Началник отдел "Оперативен център с мобилни групи"

 инж. Методи Йорданов

инж. Методи Йорданов

Началник отдел "АИО"

Васко Христов

Васко Христов

Началник отдел "ОК"

инж. Янислав Чулев

инж. Янислав Чулев

Началник отдел "КТРД"

Новини

18 Ян

Продължават масираните проверки за неправилно паркиране

Днес на 18 януари продължиха засилените проверки за неправилно паркиране върху тротори в районите "Младост", "Витоша" и "Изгрев". 71 броя нарушения са констатирани.

Екипи на Столичен инспекторат и Общинска полиция продължиха проверките за паркиране върху тротораните площи в близост до Бизнес парк в район "Младост" и установиха 20 нарушения, за което  двадесет водача на амтомобили получиха констативни протоколи. 

В район "Витоша" на бул. "България в отсечката на бул. "Т. Каблешков" до Околовръстен път екипите съставиха 19 констативни протокола за, това че автомобилите са паркирани върху тротоар.

В район "Изгрев" инспекторите са съставиле общо 32 броя констативни протоколи, от коита 21 броя са това,че водачите са спряли върху тротоар и 11 броя за паркиране в зелени площи.  12 са водачите, които са санкионерани с фиш на място. Стойността на глобата с фиш е 50,00 лв.

Проверките продължават.

Продължава...
17 Ян

Два акта на един и същи нарушител и още три

Днес при извършена проверка на Околовръстен път инспекторите са съствили два акта на водач на камион за превозване на земни маси с непочистена ходова част и изхвърлянето им извън за  определените за целта места.

Проверките са ежедневни и се следи за това, водачите на камиони да не превозват товари без направление, уплътнена каросерия, с непочистена ходова част, с което се замърсява околното пространство и нарушават Наредбата за управление на отпадъците и опазване и поддържане на чистотата на територията на Столична община.

В район  в "Искър" на ул. "Димитър Пешев и бул. "Цв. Лазаров" инспекторите съвместно с мобилната група и служители на 8 РУ -СДВР са съставили 3 акта на водачи на камиони, които са превозвали товари  без чергило.

Продължава...
17 Ян

Масирани проверки за неправилно паркиране

Днес на 16 януари инспектори и служители на Общинска полиция извършиха масирани проверки за направилно паркиране в районите "Младост" и "Витоша". По сигнали на граждани проверките в район "Младост" бяха в блидост до Бизнес парка. Констатирани са 25 броя нарушители, на коита са съставени констативни протоколи и  3-ма  от шофьорите са санкционирани с фиш. 

В район "Витоша" обхвата провирките обхванаха бул. "Т. Каблешков" до Околовръстен път.  Установени са 30 броя нарушители, които са паркирали върху тротоар. За всяко нарушение е съставен констотивен пртокол. / Нарушен е чл. 28 ал.1 т. 7 от Наредлбата за организация на движението.

Продължава...
17 Ян

С повишаване на температурите се започна миене на булеварди и улици

С оглед на повишаване на температурите се създаде организация за миене с автоцистерни на улици и булеварди, по които се движи масовия градски транспорт. Днес на 16 януари се започна с улици в район "Красно село" като бул. "Т. Каблешков", локалното платно на бул. "България", бул. "Овча купел", "Никола Мушанов" , в утрешния ден дейността ще продължи на площад "Руски паметниk", ул. "П. Нишавски" и др. Миенето се извършва в часовия диапазон от 10.30 до 16.00 ч.

Молим шофьорите да се съобразят с временната организация на движение.

Продължава...
16 Ян

Фалшиви фишове за паркиране в район „Младост“

В Столичен инспекторат са получени оплаквания от граждани за поставени върху предните стъкла на автомобилите им фалшиви фишове. Върху бланките е изписано, че същите са съставени от Столичен инспекторат. Това не отговаря на истината, злоупотребява се с документи на инспектората, които са ценни книжа. Служителите на Столичен инспекторат, при установяване на нарушения за паркиране, не поставят фишове, а констативни протоколи.

Обръщаме се към гражданите, които установят върху автомобилите си такъв фиш, незабавно да се обадят в най-близкото Районно управление на СДВР, в Столичен инспекторат на телефон 029875555 или на електронна поща inspectorat@inspectorat-so.org.

За случая е уведомена Столична дирекция на вътрешните работи.

 

 

 

 

Продължава...