so logo new

logoSi

  Новини

  Съвместни проверки с КАТ на 12 февруари


  IMG f773262e388c426513640ff8061c3745 V

  Служители на отдел “Пътна полиция” към СДВР и Столичен инспекторат извършиха поредните проверки за чист външен вид на камионите. Екипите на отдел „Пътна полиция“ – СДВР извършиха контрол с измерване за вредни емисии с газанализатори. Служителите на Столичен инспекторат налагат санкции на водачите на тежкотоварна техника, чиито специализирани автомобили замърсяват пътното платно заради непочистени гуми и ходова част или превозват непокрит с чергило товар.
  На 12 февруари общо проверени бяха 27 тежкотоварни амтомобила на бул. „Ботевградско шосе“ – вход/изход и вход с. Волуяк. Инспекторите съставиха 4 акта за зъмърсена ходова част на тежкотоварна техника, които са установени на бул. „Ботевградско шосе“. Проверките бяха отразени в медиите през целия ден за по-голяма информираност на гражданите.
  От началото на 2020 г. са проверени 123 броя автомобили и са съставени 18 акта за установяване на административно нарушение от служители на Столичен инспекторат. Проверките са извършени на територията на районите „Кремиковци", Студентски" и „Овча купел".

  Целта на проверките  са част от мерките за подобряване качеството на въздуха.