so logo new

logoSi

  Новини

  Резултати от проверките с КАТ


  На 01и 02 февруари на бул. “Никола Вапцаров”, в район „Лозенец“ отдел “Пътна полиция” към СДВР и Столичен инспекторат извършиха поредните проверки за чист външен вид на камионите. Екипите на отдел „Пътна полиция“ – СДВР контролират спазването на изискванията на чл. 100 ал. 4 от Закона за движение по пътищата – чисти регистрационни табели и устройства за осветяване и светлинна сигнализация. Служителите на Столичен инспекторат налагат санкции на водачите на тежкотоварна техника, чиито специализирани автомобили замърсяват пътното платно заради непочистени гуми и ходова част или превозват непокрит с чергило товар.
  За двата почивни дни са проверени 11 броя товарни автомобили, като не са констатирани нарушения.
  Благодарение на системните проверки нарушенията са намалели значително. Миналият уикенд от проверените 17 броя камиона на бул. „Ботевградско шосе“ са констатирани 2 бр. нарушения, за което са съставени актове.
  От началото на 2020 г. са проверени 83 броя автомобили и са съставени 14 акта за установяване на административно нарушение от служители на Столичен инспекторат. Проверките са извършени на територията на районите „Кремиковци", Студентски" и „Овча купел".

  Проверките са част от мерките за подобряване качеството на въздуха