so logo new

logoSi

  Новини

  От 8 юни започва поетапно миене на карета от улици в районите от централната градска част


  От 8 юни започва миене на улици, които са обособени в карета. Дейностите ще започнат от район "Красно село" от карето, между улиците: бул. "Генерал М.Д.Скобелев", от бул. "Прага" до пл. "Руски паметник", бул. "Христо Ботев" от бул. "Генерал М.Д.Скобелев" до бул."Македония", бул."Македония" - нечетни номера от пл."Руски паметник" до бул."Христо Ботев", ул."Св.Иван Рилски" от бул."Генерал М.Д.Скобелев" до бул."Христо Ботев", ул. "Люлин планина" от бул."Генерал М.Д.Скобелев" до ул."20-ти Април", ул. "Лайош Кошут" от бул. "Генерал М.Д.Скобелев" до бул. "Христо Ботев", ул."20-ти Април" от бул. "Христо Ботев" до бул."Македония" ул."Ивайло" от бул. "Христо Ботев" до бул. "Македония".

  По етапно ще се мият карета в районите "Възраждане", "Оборище", "Средец", «Лозенец» и «Триадица».

  Ще се мие и територията между бул.»Витоша», бул.»Патриарх Евтимий», бул.»Христо Ботев» и ул. «Позитано».

  Въвежда се временна забрана за обществено ползване на улиците от превозни средства във връзка с извършване на дейностите.

  Закриват се и участъци от зоните за платено паркиране - „синя" и „зелена" зони, както и „служебен абонамент" за периода на миенето.

  Собствениците на автомобили трябва да преместят колите си за времето от 07.30 ч. до 16.30 ч. от уличните платна. Това е необходимо, за да се извърши цялостно миене на пътните платна и тротоарите.

  График с улиците може да се види на страницата на Столичен инспекторат от банера МИЕНЕ и ГРАФИЦИ.