so logo new

logoSi

    Новини

    Близо 15 т. отпадъци събраха деца, родители, учители и доброволци от чистенето в района на 75 ОУ „Тодор Каблешков“


    Инициативата за почистването дойде от самите деца, които имат нетърпимост към отпадъците. Те са планирали много активности за лятото и искат да ги направят на чисто и в уютен двор на школото си. За подпомагане на доброто дело Столичен инспекторат постави и допълнителни контейнери около училището, раздаде ръкавици и чували. Доброволците събраха над 15 тона отпадъци за два дни - вчера и днес, от столичния квартал Факултета, район Красна поляна. За да се спазват мерките срещу разпространението на COVID-19 и да няма струпване на хора почистването продължи два дни, като предварително Столичен инспекторат организира с фирмата за района щателна дезинфекция на пространството с цел безопастност от зараза. Инпекторите от район „Красна поляна“ оказваха съдействие през цялото време на дейността.
    За вчера от Факултета са извозени 10 т. отпадъци. Днес, на 28 юни, продължи почистването на училищния двор и пространствата около него. Благодарение на бъзвъзмездната помощ на почистващата в района фирма "Чистота Искър“ събраното ще бъде извозено.". Около 5 т боклуци са събрани и днес, като зеления отпадък е отделен и ще бъде извозен по определения ред.  Децата, които учат в "Тодор Каблешков" ще се превърнат в патрули като Инпектор за 1 ден и ще пазят да не се замърсява отново. Участниците в инициативата са ентусиазирани от резултата и смятат да продължат с работата.
    Медиен партньор на събитието беше БНР. Част от колектива на радиото заедно с генералния директор същviber image 2020 06 28 14 32 01ffо помогнаха на децата в почистването.